torsdag 20 januari 2011

"Eget arbete"

Jobbet som resurslärare är ganska lätt och avslappnande, känner jag. Det känns mest som om man bara glider omkring i klassrummet och kollar på när eleverna och läraren jobbar samtidigt som ens auktoritära aura minimeras.

Jag har fått en egen bärbar MacBook som jag får jobba med under hela mitt vikariat. Och som det ser ut nu så är jag den enda läraren på hela skola som verkligen utnyttjar sin MacBook. Jag går runt omkring med den som om den vore min egen och jag arbetar med den så mycket som jag bara kan. Skolan har faktiskt en hel del resurser, smartboard, bärbara datorer och andra multimediaredskap som de bara låter stå och samla damm. Det är egentligen ganska slösigt när man tänker på det.

Så nu sitter jag i klassrummet... 5b. Och kollar på när de jobbar samtidigt som deras bittra lärare sitter på sin kateder och rättar prov/texter/förhör/tester osv. Det är ganska så omotiverat å vara här inne, känner jag. På schemat står det att eleverna har SO/NO. Men i själva verket så har de "Eget arbete" (som om det vore ett eget ämne).

Eleverna är lite småstökiga, vilsna och vet inte riktigt vad de ska göra. Lite deprimerande är det att behöva vara i det här klassrummet 1-2 gånger i veckan.

Och den här klassen ska jag ta över om drygt 10 veckor... Jag ser redan fram emot det.

1 kommentar:

 1. Hej!
  Jag heter Johanna Klaasen och jobbar som researcher på Debatt på SVT i Göteborg.
  På torsdag kväll ska vi ha en debatt om skolan och svenska lärarkåren.
  Läste din blogg och tänkte att du kanske skulle ha en del att säga i debatten.
  Mejla gärna mig om du är intresserad av att delta.
  johanna.klaasen@svt.se

  SvaraRadera