onsdag 17 augusti 2011

Veckan före skolans start...

Okej... Ska vi se här:

Måndag: Samling i personalrummet. De nya rektorerna presenterar sig och det bjuds på fjuttiga och torra smörgåsar. En kort stund senare äter alla upp sin förtäring framför sig och därefter blev det mer prat och diverse diskussioner om det ena och det andra. På eftermiddagen väntade en substanslös och förvirrande föreläsning som varade i över 2,5 timmar (vilket i sig var alldeles för länge...)

Tisdag: Jag och den andra läraren Nelly (i parallellklassen) knådar och knåpar ihop schemat. 1080 minuter undervisningstid måste fördelas över veckan. Barnen måste ha exakt 1280 minuter undervisning samtidigt som allt detta måste fördelas över veckan så att det passar bäst för alla inblandade.

Onsdag (idag): Jag och Nelly springer runt i hela skolan på jakt efter bokhyllor, bord, stolar, förbrukningsmaterial (pennor, suddgummin, limstift, skrivhäften, kritor osv), läromedel, diverse böcker och allt sånt som man måste ha i ett klassrum. På eftermiddagen möblerar vi om i klassrummet, letar efter andra möbler och försöker få i ordning.

Torsdag (imorgon): Fortsatt jakt efter läromedel (till barnen) när vi strosar omkring i ett stort lagerhus som säljer kontorsmaterial och skolmedel. Därefter mer jakt på förbrukningsmaterial och ytterligare jobb med att göra i ordning i klassrummet samt förbereda sig för skolstarten nästa vecka.

Fredag: Hela lärarkåren beger sig till en liten Spa-resort för att... tja... "behandlas" (heter det så?) under dagen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar