onsdag 11 maj 2011

Vi gör ett nytt försök!

Vet ni vad? Jag gör ett nytt försök med bloggandet. Jag har verkligen känt den senaste tiden hur det har kliat i fingrarna - speciellt nu under dessa tider då diskussionen och debatten kring svensk skola har hettat till.

Det behövs fler lärare som gör ett samhälleligt utrop till den mediala sfären och det behövs fler pedagoger inom den debatterande arenan! Frilansande pedagogen är tillbaka!

Jag gör en snabb uppdatering kring hur min pedagogiska karriär för tillfället ser ut. Senast jag uppdaterade bloggen så skrev jag om mitt nya arbete hos "Guavaskolan". Då jobbade jag som resurs-/extra-lärare för åk4.


Men sedan ett par veckor tillbaka så jobbar jag som klassföreståndare för en åk 5-klass. Och jag kan lova er: det är ett hårt arbete med denna klass då det finns så mycket oroligheter, osäkerhet och omotivation till studierna. Fast detta gör ju jobbet desto mer spännande och meningsfullt. Så jag krigar och kämpar för varje dag som går lika mycket som jag stimuleras och utvecklas i mitt pedagogiska arbete!

Vidare kan jag även berätta att jag nu har fått ett års förlängt vikariat på samma skola. Detta betyder alltså att jag stannar till och med vårterminen 2012! Så nästa läsår, alltså hösten 2011, kommer jag att jobba som klassföreståndare för en åk4. Detta känns oerhört spännande då jag ska få vara med från allra första början och forma min klass från skolårets början!

Jag ska försöka att återigen hoppa på den pedagogiska debatten och bidra med mina läraråsikter så att vi får en bättre fördelning på åsikterna i den rådande skoldebatten!

Fast allt kan ju inte ske på en dag, likaså som att Rom inte byggdes på en dag. Därför fortsätter jag istället en annan dag!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

/Frilansande pedagogen

1 kommentar: