lördag 13 juni 2009

Cyberspöken över hela nätet om 70 år

Ett ganska läskigt och sorgligt fenomen som har uppstått på senare tid, ända sedan Internet blev ett allt mer socialt- och kommunikationsverktyg, är de så kallade cyberspöken. Vad är då ett cyberspöke, kan man undra.

Nej, det är inte något virus eller skadeprogram för din dator jag snackar om. Jag snackar faktiskt om människor. När en person sorgligt och plötsligt nog går bort så finns han udda nog fortfarande kvar på Internet och alla de sociala nätverk som han var delaktig i (t.ex. Facebook, msn, MySpace, bloggar osv).

Äckligt vore förstås ifall gamla bekanta fortfarande skrev till ett cyberspöke helt ovetandes om dennes avgång. Kanske finns cyberspökets blogg kvar som ett sorts monument för de efterlevande. E-posten lär fortsätta att bombarderas av diverse post, skräpmejl, utskick och kedjebrev.

Tänk när den uppkopplade generationen, 80-talisterna, går mot sin oundvikliga grav om sisådär 70 år... Då lär det uppstå ett antal miljoner cyberspöken som fortsätter uppta utrymme och som vägrar försvinna helt från nätet. Facebook lär vara en enda stor läskig uppkopplad kyrkogård och bloggarna kommer stå helt stilla utan någon som helst uppdatering.

Ganska sorgligt, men ändå fascinerande, när man tänker på det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar