tisdag 16 juni 2009

Janne på gång igen!

Vår nuvarande skolminister Jan Björklund, även känd som Darth Vader eller Saruman, har kommit fram med ännu en kontroversiell lagförändring för skolan. Janne vill förstås att den kommunala vuxenskolan, komvux, blir otillgänglig för de elever som gått ut gymnasieskolan med godkända betyg. Man ska med andra ord inte få möjlighet att läsa upp sina betyg på komvux.

Inga fler andra chanser. Ifall man var en screw up i gymnasiet så förblir man en screw up för resten av livet. Argumenten till detta förslag är förstås att det kostar staten alldeles för mycket och att detta ska driva eleverna till mer studier under gymnasiet då de alla ska förstå pressen att man endast har en chans i livet, i gymnasiet.

Förslaget är förstås helkorkat eftersom den inte alls tar hänsyn till individen i sig. Låt säga att vi har en elev som har det väldigt tufft under sin gymnasiala skolgång (familjetragedier, personlig kris, svåra omständigheter etc.) och detta påverkar då dennes betyg negativt. Framtiden för denne elev har nu utformats och ödet är förseglat. Tack och hej! Bli hinduist istället och hoppas att du återföds till en person med högre kast och rikare samhällstillhörighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar