måndag 13 september 2010

Squash eller Kiwi?

Idag fick jag ett erbjudande från Squashskolan. Jag var och presenterade mig hos Squashskolan för ett par veckor sedan. Det var den skolan som var så där överdrivet intresserade av mig och otroligt imponerade över min lärarbehörighet. Deras byråsekreterare (den som skötte skolans vikariepool) såg ut att vilja äta upp mig med sina ivriga ögon.

De har ringt ett par gånger och undrat om jag kunnat rycka in nån dag. Tyvärr har jag varje gång fått neka då jag blivit uppbokad från andra håll. Men i morse så ringde telefonen och väckte mig från en orolig sömn. Jag kan även tillägga att jag igår natt jobbade på casinot vilket gjorde att jag var extra yrvaken när de ringde.

"Hej! Det är Britta från Squashskolan! Jag undrar ifall du vill jobba hos oss imorgon? Det är en årskurs 4 och du kommer jobba från 8-14!" halvskriker byråsekreteraren Britta på andra sidan luren.
"Uhm... Urrrrrgh." svarar jag och försöker vakna till lite. "Jag hade hemskt gärna jobbat imorgon, men jag jobbar i natt vilket gör att jag inte riktigt vet ifall jag orkar jobba morgonen."
"Okej. Jag tänkte inte säga detta från början. Men så här ser det ut." säger hon plötsligt och låter lika allvarlig som finansministern under en SVT-utfrågning. "Vi har en 80%-tjänst som kommer upp snart. Den tjänsten innefattar att du är klassföreståndare för en årskurs 4 under tio veckor då deras ordinarie går på utbildning. Du kommer att få jobba måndag, tisdag, torsdag och fredag. Det passar väl dig perfekt eftersom du i nuläget - om jag minns rätt - redan jobbar varje onsdag på Kiwiskolan?"

Och där stod jag. Plötsligt helt klarvaken efter det som hade sagts. De sa att jag inte behövde bestämma mig nu direkt. Jag skulle återkomma under veckan så att de kunde boka in mig för något pass då de vill se hur jag för mig i klassrummet. Plötsligt stod jag inför ett svårt vägskäl. Vad ska det bli? Squash eller Kiwi?Jag har blandade känslor. Jag vill förstås hemskt gärna ta denna tjänst. Den ligger nära där jag bor. Det är en årskurs 4, pågår under 10 veckor och är 80%. (I kombination med tjänsten på Kiwiskolan så blir det ju 100%.) Egentligen hade jag velat göra min första längre tjänst på grundskolans senare år. Jag föredrar att undervisa de äldre barnen och jag har alltid tyckt att det är både mer utmanande, roligare och mer stimulerande.

Och om jag nu bestämmer mig för att ta denna tjänst hos Squashskolan så innebär det att mina vikariedagar är över - åtminstone för 10 veckor. Jag som precis hade börjat göra mig bekväm i Kiwiskolan, precis lärt känna eleverna och personalen där, precis fått fäste i skolan och äntligen skapat mig ett namn och rykte hos skolan. Det känns lite vemodigt å behöva lämna dem nu...

Men så som det ser ut nu så lutar det faktiskt åt att jag kommer ta denna tjänst. Kiwiskolan har redan lärt känna mig och jag lär ha en väldigt bra referens från deras sida. Jobbar jag nu hos Squashskolan så blir det ännu en skola som jag kan trycka in i mitt CV och som jag kan använda i mitt nästa jobbsökande. Det klokaste och mest långsiktiga beslut vore därför att ta denna tjänst. Den är ju trots allt bara 10 veckor... Eller...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar