onsdag 4 augusti 2010

"Smaken sitter i hålen..."

"Programmet presenteras av Jarlsberg. Smaken sitter i hålen." får vi höra lite titt som tätt på TV just nu. Och varje gång jag hör denna semisnuskiga (ja, den är snuskig om man har en halvt aktiv hjärna) så kan jag inte låta bli att småle lite barnsligt.

Frågan är bara ifall marknadsföringsavdelningen för Jarlsberg är medvetna om denna slogan. De måste de fan vara. Jag tänker mig att mötet för Jarlsbergs tillfälliga projektgrupp för marknadsföring i TV utspelade sig nånting på detta vis:

  Marknadsföringsavdelningen, Jarlsberg.
  Ulricehamn, 2009, 12 mars, klockan 09.35.

  Projektansvarige Per: Okej, folk! Dags att brainstorma här! Vi har en ost. Den är jävligt god fastän den luktar lite skumt. Den är gul och den har hål. What do we got?!

  Karl: Hm... Hur lång ska denna slogan vara? Och hur viktig är den?

  Projektansvarige Per: Den är jävligt viktig för företaget och den kommer påverka hela världen hur vi ser på ost en lång tid framöver!

  Birgit: Vad sägs om... "Jarlsberg... Probably the best cheese in the world?"

  Morgan: Wow! Där har vi det! Det låter asbra! Kör på den!

  Birgit: Tack, Morgan. Puss på dig...

  Projektansvarige Per: Hm... Det där lät lite för bekant. Jag tror vi får ha den som plan B... Vad mer? DU! DU DÄR BORTA! Vad säger du?

  Praktikant-Pelle: Uhm... Smaken är som baken... Och i baken... Så har vi en rumpa... I rumpan finns ett anus... Och anus är ett hål.

  Projektansvarige Per, Morgan, Birgit m.fl.: WOW! Du har nånting på gång där!

  Praktikant-Pelle: Smaken... sitter i hålen.

  Projektansvarige Per: Bingo...

Jag googlade Jarlsbergs slogan och hittade 76000 träffar. På Facebook finns redan en grupp som hyllar reklamen och det verkar ha twittrats ganska flitigt kring ämnet.

Jag säger bara en sak: Bra jobbat Praktikant-Pelle! Du har fått hela Sverige att tänka på Jarlsbergs ost!

1 kommentar:

 1. Tog mig friheten att citera dig :)
  norgenytt.wordpress.com

  SvaraRadera