tisdag 19 maj 2009

Man gör sitt bästa - och mer kan man inte göra

Usch, jobbet och utbildningen på casinot är nog en av de svårare jobben jag har haft. Vi har prov varje dag och vi förväntas klara svåra räknetest på kort tid. Det är stressigt, kämpigt och överraskande tungt för ens självförtroende och mentala tillstånd. Jag går runt och mumlar på svåra mattetal jämt och ständigt...

Klarar jag inte slutprovet - vilket sker nästa vecka på tisdag - så får jag inte jobba och då sitter jag där utan sommarjobb, ett scenario jag ogärna vill ställas inför. Men jag kämpar på så gott jag kan trots att pressen är stor. Man får göra sitt bästa - och mer kan man inte göra.

Annars händer inte så mycket runt vardagarna mer än att jag måste plugga varje dag efter jobbet. Fröken L vaknar upp varje morgon grinig och bitter på att ännu en dag har inträffat. Det är ganska lustigt faktiskt. Varje morgon är som en naturkatastrof för henne då hon beklagar sig, gnäsller och är arg över samhällets uppbyggnad och kontroll över medborgarna vilket tvingar dem till ett leverne i oändligt arbete tills den (efterlängtade men) fruktade penionen tar vid.

Annars då? Jo, snart står vi inför Europaparlamentsvalet vilket blir tämligen spännande! Jag hoppas att så många människor som möjligt tar sig tid att rösta och delta i den demokratiska processen som vi alla alltför ofta tar för givet. En annan sak vi tar för givet är den personliga integriteten och friheten - två rättigheter som sakta men säkert plogas bort på grund av de senaste lagförändringarna. Därför röstar jag pirat! Jag hoppas du gör detsamma!

Ahoj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar