tisdag 20 januari 2009

Gamla lärare - Inspirationskällor

Jag och min bror Q hälsade idag på den gamla gymnasieskolan i vår kära hemstad. Skolan ser idag helt annorlunda ut jämfört med då när vi själva gick där. Skolan har genomgått en otrolig helrenovering. Allt ser mycket större ut, mer modernt, friare och finare.

När vi promenerade omkring där inne i skolan såg vi den gamla filosofieläraren Peter tralla omkring längs korridorerna som han alltid har gjort. Peter var en otroligt duktig lärare. Han var pedagogisk, entusiastisk och otroligt bra på att undervisa. Peter är en sån där lärare som man själv vill bli. En riktig inspirationskälla.

Jag är säker på att ALLA som väljer att bli lärare har någon som de själva ser upp till och i vissa fall idoliserar. De goda egenskaper som denne lärare hade tar man säkert till sig och efterliknar på ett eller annat sätt.

Detta går förstås åt båda hållen. Vi har alla säkert även haft något dumhuvud till lärare under våra yngre dagar. En lärare som varken kunde lära ut, nå eleverna eller få ordning på klassrummet.

Gamla lärare är som gamla böcker. De bra böckerna minns man och de bra böckerna kan man tänka sig läsa om. De sämre böckerna glömmer man och de hamnar någonstans djupt in i bokhyllan för att samla damm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar