torsdag 19 februari 2009

Skolan 2011!

(Klicka på bilden för att komma till regeringens sida - utbildningsdepartementet)

Det finns mycket man kan säga om Jan Björklund. Förutom det faktum att han inte har någon som helst erfarenhet i skolans värld (om man då inte räknar med den tid då han själv var en snorunge och gick i skolan) så ska denne man förändra och driva den svenska skolan mot nya höjder, bättre resultat och bättre framtida samhällsmedborgare!

Janne vet vad den svenska skolan behöver och Janne har fått nog av dagens socialdemokratiska "flumskola". Janne anser att vi behöver bättre ordning i klassrummet, att lärarna ska få piska eleverna med en sleten linjal och att de mest bråkiga eleverna ska tillbringa resterande skoltid i källaren och pressa vindruvor med bara fötterna. Janne tycker också om idén om ett sorts ordningsbetyg vilket förhoppningsvis ska leda våra vilsna barn mot ett ljusare vuxenliv. Det enda som är bra med Janne är att han uppenbarligen är väldigt ärlig med sina avsikter. Lyssna på hans personliga slogan.


"Att ställa krav i skolan är att bry sig."Med herr skolminister Jan Björklund i spetsen för den svenska skolans utveckling kommer troligtvis en ny läroplan och en ny betygskala år 2011. Den nya läroplanen kommer att ange fler och mer specifika kunskapskrav (exempelvis att elever efter slutet av nionde klass ska veta när andra världskriget pågick) och utifrån dessa kunskapskrav ska lärarna styra upp undervisningens innehåll. Antagligen kommer vi få fler nationella prov och utbildningen blir mer centraliserad.

Betygssystemet kommer att bestå i en sexgradig skala och kommer fortsättningsvis att vara "kunskapsrelaterat". Vad som menas med detta är upp till var och en att tolka tills vi lärare får se den nya läroplanen.


Mer information om den nya läroplanen och det nya betygssystemet hittar du förstås hos Skolverkets hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar