onsdag 3 november 2010

Bu för bostadsbrist!

"Ja, ni får helt enkelt inte vara så kräsna när ni söker. Det är inte så lätt att få lägenhet i Majorna eller centrum." säger den bittra och arga tanten på Familjebostäder.
"Vi söker inte lägenhet i Majorna eller centrum. Jag är fullt medveten om hur hopplöst det är att söka boende i de områdena. Och vi är inte kräsna. Det jag undrar över är om det finns några andra sätt att söka hyreslägenheter i Göteborg förutom att klicka runt bland ett flertal hemsidor."
"Nej. Det finns inga andra sätt att söka än det vi har nu. Det gäller bara att vara envis och hoppas på det bästa." förklarar hon med en tung suck i slutet.

Det råder bostadsbrist i Sveriges storstäder. De som vill bo mer centralt eller i "finare" områden måste vara beredda på att punga ut en massa pengar på bostadsrätter eller vara beredd att betala hiskeliga hyror.

Jag och fröken L vill flytta till en annan lägenhet i ett område som förhoppningsvis är lite närmre centrum än det vi har nu. Men som vi alla vet så är ju bostadssökandet ett enda stort lotteri där man skrapar sin lott och därefter håller tummarna. På boplats.se finns i skrivande stund 147 lediga lägenheter varav varje lägenhet har antalet sökande från 100 till 2000. På Familjebostäder (den förvaltare som vi idag bor hos) finns det 28 lediga lägenheter för befintliga kunder hos Familjebostäder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar