torsdag 25 november 2010

Ur askan skall nytt liv åter blomma...

Idag har varit en ganska så spännande, rolig och intensiv dag. Idag har vi nämligen varit på Universeum. Universeum är ett väldigt populärt ställe för barn (och vuxna) att besöka då det innehåller väldigt mycket som är både roligt och lärorikt.

Och visst var det en jäkla massa jobb att hålla i ordning på ungarna och att inte låta dem bli överexalterade av alla intryck som fanns på universeum. Men det var absolut värt det då jag riktigt njuter av att se när barn bara springer runt likt vilda hundvalpar som förundras över världens biologiska mångfald och hur allting hänger ihop.

(Denna bild togs bland akvariet)

På eftermiddagen väntade konferens - som blev inställt. Det gav mig en massa tid till att planera och förbereda de kommande veckorna. Idag är också den dag då det har gått mer än 7 veckor på detta vikariat. Det kommer kännas lite vemodigt att lämna skolan, personalen och eleverna...

Men ur askan skall nytt liv åter blomma. Och med nytt liv så menar jag förstås en ny tjänst som kanske blir tillgänglig till våren. Den biträdande rektorn kom fram till mig på kvällen och frågade mig om jag kanske var intresserad av en heltidstjänst på Guavaskolan, en skola som befinner sig bara 5 minuter ifrån Squashskolan. Tjänsten innebär att jag jobbar som klassföreståndare för en klass i årskurs 5. Jag svarade givetvis ja.

Sedan får vi se... Egentligen är jag mer intresserad av att jag jobba med eleverna i högstadiet. Men man kan ju inte alltid få det man vill ha. Samt att man tager vad man haver...

1 kommentar: