fredag 17 april 2009

Piraterna seglar vidare i den klorfyllda vattenbassängen

Så kom äntligen domen mot piraterna i Pirate Bay... 1 års fängelse och 30 miljoner i skadestånd. Underhållningsbranschen anser sig ha vunnit och de tror nu att Internet kommer att bli lika rent som en klorfylld vattenbassäng.

Men egentligen är hela domen skitdum och jävligt naiv. Lobbyisterna och affärsmännen i sina dyra kostymer sitter på sina fåtöljer och menar att detta är en sorts seger mot den illegala fildelningen - och illegala sajter såsom Pirate Bay. Men jag är ledsen att säga detta, vattenbassängen kan aldrig bli helt ren oavsett hur mycket klor man än häller i. Gå in på google, därefter är det bara att skriva in diverse filmer/låtar du vill ladda ned och google kommer att länka till en bra mängd illegala sajter. Borde då inte alla sökmotorer bli stämda eller nedlagda då de på ett sätt länkar till illegala sajter såsom Pirate Bay?

Nu blir de orakade killarna på Pirate Bay martyrer och de kommer alla att skrivas in i de svenska historieböckerna för att ha gjort avtramp i historien. Fildelningen i världen kommer att fortsätta medan underhållningsindustrin vägrar anpassa sig efter marknaden. Mp3-spelare säljs fortfarande på SIBA, Elgiganten och en massa andra tusen affärer - vilket är rätt lustigt eftersom du faktiskt måste ladda ner låtar ifall du vill fylla din mp3-spelare med musik.

Att kämpa mot den tekniska utvecklingen på Internet är som att kämpa mot vädret. Du kan inte bestämma vad det ska bli för väder och du kan ej förhindra att det ibland regnar, blåser eller är varmt. Det enda du kan göra är att du bestämmer vad du ska för kläder eller skor. I många fall är det bara att man glider med och försöker anpassa sig så gott det går. Konsumenterna är de som ska styra marknaden och efterfrågan medan producenterna (företagen och underhållningsbranschen) borde anpassa sig efter konsumenternas behov. Istället håller producenterna på att hälla i en jäkla massa klor i vattenbassängen i hopp om att bassängen ska förbli ren. Alla de som hoppar i vattnet kliar sig i ögonen av ren irritation.

Två dagar senare är bassängen återigen fylld av alger och skit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar